adresse-ikon Stenstrupvej 27, L. Gudmindrup, 4573 Højby

tlf-ikon Telefon: 59 96 11 88

Jeg kan kontaktes på telefon:

59 96 11 88

GIM

Ønsker du at gå i terapi hvor samtale kombineres med musik - hvor ord og tanker fylder lidt mindre og hvor dine sanser og følelser kan komme bedre til syne og hjælpe dig til komme videre?

I klinikken tilbyder Charlotte Lindvang psykoterapi i form af Guided Imagery and Music (GIM)

GIM er en terapiform, hvor man lytter til musik, primært fra den klassiske genre, til at skabe indre oplevelser og indre billeder hos klienten. Dét som klienten oplever følges tæt af terapeuten, som støtter og guider processen.

GIM kan bl.a. anvendes

  • til at komme sig i forbindelse med belastninger og stress – her er der fokus på at anvende musikrejserne til at regulere nervesystemet, finde ro og eksempelvis skabe et indre billede af et trygt sted, således at klienten kan få kontakt med indre ressourcer og få kræfter til egenomsorg samt til at bearbejde stressfyldte oplevelser.
  • til mennesker i sorg hvor musikrejsen giver plads til sorgen og støtter klienten i at rumme følelserne. Samtidig kan klienten komme i kontakt med indre ressourcer og håb. Musikken kan skabe lindring i øjeblikket, og terapien kan medvirke til en dyb og meningsfuld proces, som klienten kan bære med sig - så sorgen bliver mulig at bære.​
  • til at dæmpe og håndtere angstfænomener. Her kan musikrejsen både hjælpe til at undersøge angstens ophav og bearbejde angstfyldte situationer samt give adgang til positive og opbyggende billeder samt indre styrke og ro.​
  • i palliativ omsorg (i eget hjem) med henblik på at forberede den terminale patient på den forestående afsked, dels ved at musikken kan virke afslappende og afledende og dermed smertelindrende, dels ved at musikrejsen nænsomt kan lukke op for eksistentielle og åndelige temaer og oplevelser.​
  • i skabende arbejde med mennesker, som ønsker større selvindsigt og øget adgang til kreative ressourcer og problemløsninger. Da musikrejsen foregår i lettere ændret bevidsthedstilstand kan der opstå nye personlige erkendelser og overraskende transformationer, herunderspirituelle og transpersonlige oplevelser.

En typisk GIM-session varer mellem 1,5 og 2 timer og består som oftest af fire faser:

1.​ Sessionen indledes med en samtale. I løbet af samtalen finder terapeut og klient frem til, hvilket fokus musikrejsen skal have. Indholdet af denne samtale og det valgte fokus er vejledende for den musik, som terapeuten vælger at anvende.

2. ​Dernæst følger en forberedelse til musikrejsen (en ’induktion’). Som oftest kommer klienten ned at ligge på en briks, men både induktion og musikrejse kan også foregå siddende. Terapeuten guider klienten ind i en lettere ændret bevidsthedstilstand gennem afspænding og fokusering. Ofte har terapeut og klient aftalt et indledende fokus, som klienten tager afsæt i når musikken starter.

3.​ Herefter starter klientens musikrejse. Under musiklytningen fortæller klienten om sine indre oplevelser. Terapeutens opgave er, at være lydhør og støtte klienten til at fordybe sig i mødet med musikken og til at udforske billederne gennem en ikke-styrende dialog. Når musikrejsen slutter guider terapeuten klienten tilbage i normal bevidsthedstilstand.

4. ​I sessionens sidste del videreføres og bearbejdes processen nogle gange i et kreativt udtryk ved fx at tegne, male eller skrive et digt. Dette kan støtte klienten i at fastholde og integrere de vigtigste aspekter af rejsen. Sessionen afsluttes altid med en samtale med terapeuten om oplevelserne under musikrejsen, hvilket kan kobles til de temaer, der var fokus for den indledende samtale.

Musikvalg og varighed af musikrejsen tilpasses og varieres, så klientens personlige og terapeutiske behov imødekommes. Ligeledes kan længde af samtale før og efter musikrejsen variere og det er forskelligt, hvad klienter har behov for i den fase der følger efter musiklytningen.

Kontakt mig her, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere:

Send Besked

OBS: Når du klikker på knappen ovenfor, åbner en krypteret kontaktformular. Dér kan du trygt skrive din besked. Du skal udfylde: 

Navn 

Mail-adresse 

Tlf. 

Beskeden sendes derpå til min mail info@bjarnekronborg.dk

Stedet og omgivelserne

​Psykolog Bjarne Kronborg ApS

​Stenstrupvej 27, L Gudmindrup 

4573 Højby​

CVR: 32274439 

Kontaktinformationer​

​Telefon: 59 96 11 88

E-mail: info@bjarnekronborg.dk